Νέο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει τη λειτουργία του νέου Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας, από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο.
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και εξειδίκευση στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας. Οι απόφοιτοι θα είναι ικανοί να προσφέρουν βέλτιστη φροντίδα υγείας για την πρόληψη, διατήρηση και προαγωγή της υγείας, καθώς και για την αποκατάστασης της νόσου, σε άτομα, οικογένειες και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, στην κοινότητα.
 
Πλεονεκτήματα προγράμματος:
 
Είναι το μόνο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Παρέχει σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.
 
Παρέχει ανέλιξη στους επαγγελματίες που ήδη εργάζονται.
 
Το Πρόγραμμα διεξάγεται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως.
 
Στο Πρόγραμμα διδάσκουν έμπειροι καθηγητές με εξειδίκευση στον χώρο της  Κοινοτικής Φροντίδας Υγείας από Ελλάδα και Κύπρο.
 
Η αναμενόμενη οργάνωση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας θα οδηγήσει σύντομα στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στην κοινότητα.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοσηλευτές, ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, επισκέπτες υγείας και άλλους ειδικούς που ενδιαφέρονται για την παροχή φροντίδας στην κοινότητα.
 
Οι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα εργοδότησης σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία, ιδιωτικές και δημόσιες δομές νοσηλείας στο σπίτι και δομές υποστήριξης ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων. Επίσης, σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε μεγάλες επιχειρησιακές μονάδες, εργοστάσια, σχολεία, αλλά και σε μια σειρά άλλων κοινοτικών δομών.
 
Ελάχιστος χρόνος φοίτησης του μεταπτυχιακού είναι 3 εξάμηνα (πλήρης φοίτηση)  90 πιστωτικών μονάδων ECTS.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με Δρ Αλέξανδρο Αργυριάδη, στο 22394394 εσωτ. 43114, ή στο
hsc.arg@frederick.ac.cy