Φοιτητική ζωή

Η ζωή πέρα από τη μελέτη

 

Ο χρόνος σας στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από απλά διάβασμα ∙ η ζωή στην Κύπρο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα από αυτή την άποψη. Ο καιρός παίζει φυσικά τεράστιο ρόλο, αφού είναι σχεδόν πάντα καλός. Εκτός από την θετική επίδραση στην ευημερία σας, ανοίγει και μια σειρά από πιθανές δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο σας, ειδικά αν σας αρέσει το ύπαιθρο.
 

Η υπέροχη ύπαιθρος
 
Με τον μοναδικό συνδυασμό των χρυσών ακτών, των ζεστών γαλάζιων θαλασσών και των ψηλών βουνών, η Κύπρος μπορεί να προσφέρει ευρύ φάσμα θαλάσσιων σπορ, ορεινών αθλημάτων και οτιδήποτε στο ενδιάμεσο. Αυτά περιλαμβάνουν καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και ναι, ακόμη και το σκι - στο χιόνι!
 

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για υπαίθριες δραστηριότητες στην Κύπρο.
 
 
Πανεπιστημιακές δραστηριότητες
 
Οι πανεπιστημιακές λέσχες και οργανισμοί φέρνουν τους φοιτητές κοντά για ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών, αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Το κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, για τη πραγματοποίηση δραστηριοτήτων όπως μουσική, σκάκι, θέατρο και φωτογραφία, αθλήματα όπως καλαθόσφαιρα, τένις, τρέξιμο και πολεμικές τέχνες, και πολλά άλλα.
 

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες αναζητώντας στις ιστοσελίδες των Πανεπιστημίων.
 
 
Διασκέδαση και κουλτούρα
 
Η Κύπρος έχει ένα πλούσιο ημερολόγιο πολιτιστικών εκδηλώσεων, μουσικών εκδηλώσεων, τέχνης, θεάτρου, κινηματογράφου, φαγητού και ποτού, καθώς και εκδηλώσεις με την σφραγίδα της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης. Η
Γιορτή του Κρασιού και το Καρναβάλι της Λεμεσού είναι δυο από τις πιο διάσημες τοπικές εκδηλώσεις.
 

Ασφάλεια

Η Κύπρος φημίζεται ιδιαίτερα για την ασφάλεια και τη φιλοξενία της, με την εγκληματικότητα να βρίσκεται σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική και ασθενοφόρα), καλώντας το 112 από οποιοδήποτε τηλέφωνο (χωρίς χρέωση). Τα Αγγλικά ομιλούνται ευρέως από το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ είναι καλά τεκμηριωμένες η γρήγορη ανταπόκριση και η εξυπηρετικότητα τους.